Opći uvjeti poslovanja

Internetskom trgovinom www.Lux-Factor.com (u daljnjem tekstu „internetska trgovina“) upravlja društvo Combokin Sp. z o.o.(u daljnjem tekstu „ponuđač“). Opći uvjeti poslovanja obvezuju vas od trenutka stupanja u internetsku trgovinu LuxFactor.com. Stoga pažljivo i u cijelosti pročitajte opće uvjete poslovanja. Opći uvjeti sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZPot), na temelju preporuka GZS-a i međunarodnih kodeksa za e-trgovinu. Prodaja i dostava robe moguća je u cijeloj Europskoj uniji.

Preglednost i dostupnost informacija

Ponuđač će nastojati otkriti odnosno učiniti dostupnima informacije kupcu/posjetitelju:

 • kontaktne podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-adresa, telefon),
 • važne informacije o sadržaju sastojaka kozmetičkog proizvoda (uključujući poslije prodajne usluge i jamstva),
 • dostupnost proizvoda (svaki proizvod ponuđen na internetskoj stranici bit će dostupan u prihvatljivom roku),
 • Uvjeti dostave ili izvršenje usluge (način, mjesto, rok/vrijeme dostave),
 • sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno određene i jasno mora biti prikazano jesu li ili ne u cijenu uračunati porezi i troškovi poštarine,
 • način plaćanja i dostava,
 • rok valjanost ponude,
 • rok u kojemu je još moguće odustati od ugovora o kupnji i uvjete za odustajanje; među ostalim, o tome koliko bi kupca koštao povrat proizvoda
 • obavijest o postupku podnošenja pritužbe, reklamacije, uključujući i pristup svim podatcima o osobi odnosno službi za kontakt s korisnicima.

Postupak kupnje

Naručivanje u internetskoj trgovini odvija se 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Kupac može predati narudžbu putem virtualne košarice. Nakon ulaska i narudžbe proizvoda u internetskoj trgovini posjetitelj se ne treba registrirati, što korisničko iskustvo čini još ugodnijim. Do konačnog izvršenja narudžbe korisnika dijeli još samo jedan korak. Uz izabrani proizvod koji je dodao u košaricu, korisnik unosi samo osnovne podatke (ime, prezime, adresu za dostavu, poštanski broj i mjesto, broj telefona i e-adresu). Kupcu/posjetitelju tako se olakšava sama kupnja, a ponuđač osigurava da će podaci biti u potpunosti zaštićeni. Nakon narudžbe kupac dobiva ugovor o kupnji putem e-pošte na svoju e-adresu. Ponuđač zadržava pravo odbiti narudžbu ako utvrdi da ju pod navedenim uvjetima i s podatcima kojima raspolaže ne može izvršiti.

Dostava i način plaćanja

Proizvode društva Combokin Sp. z o.o. u Hrvatskoj dostavlja GLS d.o.o. Paket se isporučuje u roku 2-3 radna dana. U okviru suradnje ponuđač nudi mogućnost kupcu da proizvod ne plaća unaprijed već ga plaća u trenutku isporuke (u gotovini). Za narudžbe iznad 415 kn troškovi dostave su besplatni. U ostalim slučajevima troškovi dostave za Hrvatsku iznose 35 kn.

Cijene

Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku kad ponuđač potvrdi narudžbu (kupac će primiti e-poruku o statusu „Narudžba potvrđena“). Od tog su trenutka sve cijene i drugi uvjeti konačni i valjani, kako za ponuđača tako i za kupca. Cijene objavljene na internetskim stranica ma već sadrže porez na dodanu vrijednost (PDV), u skladu sa zakonom zemlje u kojoj je registrirano društvo koje upravlja internetskom trgovinom.

Promotivni kodovi

U sklopu promotivnih akcija moguće je da ponuđač kupcu/posjetitelju pošalje promotivni kod. Datum valjanosti i svrhu promotivnih kodova ponuđač će jasno objasniti. U slučaju nejasnosti korištenja promotivnih kodova, kupac/posjetitelj može ponuđaču poslati e-poruku s pitanjem na e-adresu: info@lux-factor.com. Popusti se međusobno ne zbrajaju. Za jednu kupnju može se iskoristiti samo jedan kod s popustom.

ODUSTAJANJE OD NARUČENOG PROIZVODA

Odustajanje: odmah nakon poslane narudžbe

Kupac treba putem e-pošte obavijestiti ponuđača o odustajanju od narudžbe odmah nakon slanja narudžbe. Kupac treba poslati e-poruku na info@lux-factor.com i navesti broj narudžbe.

Odustajanje: nakon primitka paketa

Kupac ima 30 dana za vraćanje proizvoda. Kupac sam snosi troškove vraćanja proizvoda. U slučaju da ponuđač pošalje kupcu krivi proizvod, troškove vraćanja proizvoda snosi ponuđač. Proizvod se vraća na adresu društva Lux Factor d.o.o. koje za društvo Combokin Sp. z o.o. obavlja usluge kurirske dostave vraćenih proizvoda na području Europe.

Adresa za povrat proizvoda:
Lux Factor d.o.o.
Bolfenška ulica 64
2000 Maribor
Slovenija

Povrat plaćanja bit će izvršen odmah kad je to moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka pošiljke. Kako bi se osigurala sigurnost, točnost i pravodobnost povrata plaćanja i osiguranja evidencija o uplatama, povrat kupcu moguć je isključivo prijenosom sredstava na njegov bankovni račun. Povrat plaćanja u gotovini nije moguć niti će ponuđač prihvatiti vraćene pakete s otkupninom.

Stvarna pogreška proizvoda

Pogreška je stvarna kada:

 • proizvod nema karakteristike koje su potrebne za njegovu normalnu upotrebu ili za promet
 • proizvod nema karakteristike koje su potrebne za posebnu upotrebu za koju ga kupac kupuje, a prodavatelj je toga bio svjestan ili je trebao biti svjestan
 • proizvod nema karakteristike i vrline koje su bile izričito ili prešutno dogovorene odnosno propisane
 • prodavač je isporučio proizvod koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model bio prikazan samo u informativne svrhe.

Prikladnost proizvoda provjerava se s drugim besprijekornim proizvodom iste vrste, zajedno s izjavama proizvođača ili navodima na samom proizvodu.

Kupac mora obavijestiti ponuđača o mogućoj stvarnoj pogrešci zajedno s detaljnim opisom pogreške o svojem trošku u zakonskom roku i ujedno mu omogućiti pregled proizvoda. Pravo na uvažavanje stvarne pogreške na proizvodu podrobnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača. O stvarnoj pogrešci kupac može obavijestiti ponuđača putem e-pošte na info@lux-factor.com.

Komunikacijski kanali

 • jasno i nedvosmisleno će biti označena kao reklama,
 • pošiljatelj će biti jasno označen,
 • razne akcije i promocije bit će označene kao takve,
 • jasno će biti predstavljen način odjave od primanja reklama
 • Zahtjev korisnika da ne želi primati reklamne poruke, ponuditelj će posebno poštivati.

Intelektualno vlasništvo

Internetska trgovina Lux-Factor.com, podatci, slike, članci, grafika i videozapisi na internetskoj stranici zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima i ne mogu se koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja društva Combokin Sp. z o.o.. Logotip je vlasništvo društva Combokin Sp. z o.o..

Sigurnost osobnih podataka

Ponuđač se obvezuje trajno zaštititi sve osobne podatke kupca. Ponuđač će koristiti osobne podatke isključivo za potrebe izvršavanja narudžbe, obavještavanje o novostima i akcijama i za administrativne usluge. Podatci ni u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama te će u cijelosti biti u vlasništvu ponuđača. Ponuđač za dodatnu sigurnost podataka osigurava SSL certifikat koji je instaliran na poslužitelju.

Zaštita potrošača, odgovornost i dostupnost

Korisnici koriste internetsku trgovinu isključivo na vlastitu odgovornost. Ponuđač ne jamči za pravilno i nesmetano funkcioniranje internetskih sadržaja ili njihovih pojedinih dijelova. Isto tako ne može jamčiti da internetska trgovina, poslužitelji ili e-pošta neće sadržavati viruse ili druge štetne elemente. Ponuđač u tom smislu ne može preuzeti odgovornost za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati uslijedili zbog korištenja internetske stranice i trgovine. Internetska trgovina u pravilu je otvorena 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Ponuđač zadržava pravo kraćih prekida pristupa internetskoj stranici i trgovini zbog različitih tehničkih ili drugih razloga.

Pritužbe i sporovi

Ponuđač nastoji poštivati važeće zakone o zaštiti potrošača. U slučaju rješavanja pritužbe ili spora, ponuđač će uvijek odrediti odgovornu osobu za rješavanje određene pritužbe/spora. U slučaju bilo kakve pritužbe kupac se treba obratiti na info@lux-factor.com. Postupak obrade pritužbi i sporova povjerljive je naravi. Ponuđač se obvezuje da će u roku od 7 radnih dana poslati kupcu obavijest o primitku pritužbe te da će ga obavještavati o samom tijeku postupka. Ponuđač će uvijek nastojati riješiti možebitne sporove i nastaviti i dalje surađivati ​​s kupcem.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

U skladu sa zakonskim normama, ponuđač ne priznaje nikakvog izvršitelja izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao odgovornog za rješavanje potrošačkoga spora koji bi potrošač mogao pokrenuti u skladu s važećim zakonima. Ponuđač kao ponuđač robe na svojoj internetskoj stranici objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta (SRPS). Platforma je dostupna potrošačima ovdje: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL. Navedeno uređenje proizlazi iz Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o online rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22/EZ.

Informiranje kupaca ( e-novosti )

Prijavom na e-novosti korisnik je suglasan s time da ga ponuđač obavještava o novostima i akcijama. Ponuđač se obvezuje da e-adresu korisnika internetske stranice neće proslijediti trećoj osobi ili na drugi način zlorabiti. Ponuđač će korisniku omogućiti da se u bilo koje vrijeme odjavi od primanja e-novosti internetske trgovine.